סנטוריני

סנטוריני, אי בקצה הדרומי של האיים הקיקלידים, נחשב לאחד הפופולריים בארכיפלג זה. האי העיקרי הוא ת`ירה, שהוא גם שמה העתיק של סנטוריני.

באי סנטוריני מתגוררים למעלה מ-7,000 בני אדם והוא נבדל מהאיים הקיקלידים האחרים של יוון בצורותיו הגיאולוגיות שהינן תוצאה של פעילות געשית, שהאחרונה בהן היתה התפרצות הר הגעש, בשנת 1956.

היום מהווה סנטוריני יעד מועדף על תיירים לחופשה, בעיקר בקיץ. חופיו היפים של האי, הפינות הקסומות, הבתים הלבנים והגגות הכחולים שלהם, האוכל הטוב והאווירה הידידותית ומכניסת האורחים מהווים את עיקר המשיכה לכאן.

      

העיירה פירה היא הגדולה ביותר באי סנטוריני- חיים בה מעט יותר מ-2,000 תושבים והיא מציעה המון אפשרויות ופעילויות שאינן דווקא רביצה בשמש או רחצה בים. הנמל העתיק של פירה העיירה פירה שוכנת על פי לוע של הר געש, המכונה קלדרה, בגובה 260 מטר מעל פני הים ירידה ב-600 המדרגות (או ברכבל) אל החוף מובילה תגלו איזור מקסים, שופע מסעדות, טברנות וברים או פשוט מתחם מקסים שנעים לשוטט בו ולהירגע. הנמל העתיק הוא גם מקום יציאתן של המעבורות השונים לאיים השונים ולאטרקציות האחרות בסנטוריני, מחוץ לפירה.    

    
מוזיאונים וארכיאולוגיה

אקרוטירי העתיקה- נחשב לאחד מהאתרים הארכיאולוגיים החשובים בעולם והוא מכונה "פומפיי של הים האגאי". בנוסף כדאי לבקר במוזיאון לארכיאולוגיה, במוזיאון הפרה-היסטורי של ת`ירה ובתצוגת ציורי הקיר של ת`ירה.

כנסיות ומבנים

הקתדרלה המטרופוליטנית האורתודוקסית הממוקמת במרכז העיירה- מרכז התפילה המרכזי של תושבי האי. הקתדרלה הקתולית- כנסיה זו נבנתה בסגנון הבארוק לאחר ההרס של רעידת האדמה. ממוקמת ממש במרכז הרובע הקתולי במרכז פירה. נעים לשוטט מעט ברחובות הצרים המקיפים את הקתדרלה. המנזר הדומיניקני- המנזר, הנטוע גם הוא בלב הרובע הקתולי של פירה, שוכן במבנה בארוק יפה.


מחוץ לפירה

בסנטוריני ישנם מספר לא קטן של כפרים מחוץ לפירה בהם כדאי לקפוץ לבקר.
הכפר איאה הוא למעשה האח הקטן והשליו של הכפר פירה. איאה ממוקמת בקצה הצפוני של סנטוריני ובגובה רב. המקום ידוע בשקיעות היפיפיות בו. כדאי לבקר במוזיאון הימי בכפר.


כדאי לצאת להפלגה להר הגעש. השיוטים כוללים בדרך כלל גם עצירה במיי המעיינות החמים של האי פאליה קאמני או ממשיכים מהר הגעש אל חופי הכפר תיראסיה.


כפרים נוספים בסנטוריני

קאמארי- ממוקם בצד הדרום מזרחי של האי, חוף פריסה הנמצא לא רחוק מקאמארי הוא למעשה האלטרנטיבה הזולה עבור מטיילים צעירים יותר והם גם הנוף השולט יותר בכפר. כדאי גם לבקר בעיר הבירה העתיקה של סנטוריני, הלא היא ת`ירה העתיקה, אתר ארכיאולוגי בו ניתן לחזות בשרידים של מבנים, מקדשים ואולמות שפיארו בעבר את היישוב הזה. תיראסיה- אי קטן שנפרד מסנטוריני במהלך רעידת האדמה הגדולה אשר פקדה את האי ב 1956, השוכן לא הרחק מחופה של איאה. וורוולוס– כפר קטן וחביב אשר נשמר פחות או יותר בצורתו המקורית וסביבו כמה חופי רחצה נעימים במיוחד  ואימרוביגלי- כפר קטן שהוא המשכה של פירה הגדולה.  

   
חופים מומלצים בסנטוריני

קאמארי (Kamari), ארמני (Armeni), אמודי (Amoudi), באסדס (Baxedes), פריסה (Perissa), מונולית`וס (Monolithos) וקוקיני פארליה (Kokini Paralia). יש ביניהם חופים עם חול כהה בעוד האחרים מחוספסים ויש בהם חלוקי אבן.

 

מתי להגיע אל סנטוריני

מאי, תחילת יוני וספטמבר-אוקטובר הם הזמן הנכון להגיע לסנטוריני. בעיקר חודשי האביב ותחילת הקיץ. אז מזג האוויר מצוין, החופים לא מלאים ונעימים מאוד, ההמונים עוד לא הגיעו ואנשי התיירות, נותני השרותים באי עדיין רעננים וסבלניים. בחודשי הסתיו הם כבר תשושים ורוצים לחזור הביתה, לאזורים אחרים ביוון.

     

הגעה אל סנטוריני

במהלך עונת התיירות ישנן טיסות שכר מישראל לסנטוריני, כחלק מחבילת נופש. הדרך החלופית היא טיסה להרקליון שבכרתים ומשם הפלגה של כ 4 שעות לסנטוריני, או הפלגה של כ 8-9 שעות מפיראוס (אתונה). זמן הנסיעה בין שדה התעופה למרכז פירה הוא כ-20 דקות ואת הדרך ניתן לעשות באמצעות אוטובוס או מונית.

 

תחבורה בסנטוריני

למחפשי נוחות אולטימטיבית, ניתן לשכור רכב להתנייע איתו בין הכפרים. לחילופין, אפשרי גם לשכור טוסטוס.
שירות האוטובוסים של סנטוריני מופעל על ידי חברת KTEL. תחנת האוטובוסים המרכזית של חברת KTEL נמצאת במרכז פירה. ל-KTEL יש שירות אוטובוסים לכל הכפרים על האי. בנוסף, מוניות נעות הלוך ושוב ברחבי האי.

 

כתבות וסיפורי מסע על יוון