פורום מרכז אמריקה מכסה את הארצות הבאות: מקסיקו, גואטמלה, הונדורס, בליז, נקרגואה, קוסטה ריקה, פנמה, סלבדור, קובה והאיים.
חזרה לפורום
נושא
תאריך
שם
מקסיקו בחודש
19.07.07 18:48
ליאור
אני וחבר שלי נוסעים למקסיקו בספטמבר אנחנו מאוד מתקשים בעריכת מסלול לטיול. כמעט כל מי ששאלתי שעשה טיול למקסיקו אמר לא להיות במקסיקו סיטי יותר משלושה ימים ושיחסית מסוכן שם, זה נכון? יש המלצות למסלול טיול? אולי מישהו יכול להרגיע אותי בנושא הבטיחות בטיול... אני קצת חוששת מכל האזהרות של השוד והגניבות...
אין מה לעשות, במדינות עולם שלישי ובערים גדולות בהם יש הרבה עוני, התיירים מהווים מטרה נוחה לעשיית כסף קל ומהיר. אבל נקיטה של כמה אמצעי בטיחות יכול למזער את הסיכוי להשדד. כאשר יוצאים לטייל בעיר ואין חובה לקחת מצלמה אז לא לקחת. תקחו מינימום כסף עליכם ללא כל הדרכון כרטיס טיסה וכרטיס אשראי, אותם תחביאי בחדר או אם יש כספת. וחשוב להתאכסן במוקמות שידועים שהרבה ישראלים ותיירים מגיעים ושבעליי הבית אמינים
אני בהחלט יכול להרגיע אותך - אנחנו היינו במקסיקו סיטי בספטמבר בשנה שעברה, וגם אותנו הפחידו. בסופו של דבר אני יכול להגיד שמקסיקו סיטי היא יחסית בטוחה - כמובן אם שומרים על כללי ביטחון הגיוניים וסבירים, עליהם יש לשמור בכל מקום. חוצמזה, אני בכלל לא מסכים שמקסיקו היא מדינת עולם שלישי! אם משווים את ישראל אליה - הרי שישראל היא זו שבפרמטרים רבים היא מדינת העולם השלישי. נכון, במקסיקו יש הרבה עניים (ובישראל?!) אבל אם נשארים במקומות המרכזיים והמתויירים אין בעיה להסתובב עם מצלמה, כסף ותיקים - כל עוד שומרים עליהם (כמו בכל מקום). מעבר לזה, נדמה שהמקסיקנים מודעים לעניין הבטחון האישי וניתן לראות שוטר כמעט בכל צומת (הלוואי עלינו).
לא הייתי במקסיקו סיטי, אבל הייתי בחופים הדרומיים של הפסיפי (פוארטו אסקונדידו, זיפוליטה ומזונטה), בצ'יאפס (בעיר סן קריבסטובל הסתובבתי לבד באמצע הלילה בשכונה שאני ממש לא מכירה), ובקאריביים יש נראה לי יותר אמריקאיים ממקסיקניים, ככה שבכלל המשטרה שם כל הזמן מפטרלת כדי לדאוג לתיירים... אין בעיה - סע ותהנה!