קורס ספרדית מזורז לטיול שלך
אל תצא למרכז אמריקה לפני שלמדת ספרדית
[לחץ לקבלת מידע נוסף]
לכל מי שנוסע לאמריקה הלטינית - לפני שאתם רוכשים כרטיס, אני מזמין אתכם לקרוא על חוויותי עם חברת התעופה איבריה:
חזרתי לפני כמה ימים מטיול של 3 חודשים במרכז אמריקה. קניתי כרטיס מאיבריה, ובאמצע הטיול התקשרתי למרכז ההזמנות שלהם במקסיקו כדי לשנות את מועד החזרה (אחרי שבקוסטה ריקה, ניקרגואה וגוואטמלה פשוט לא הצלחתי להשיג את המשרדים שלהם). ענה לי מישהו שלא דיבר אנגלית, אז דיברתי איתו בספרדית, שאני מדבר באופן בסיסי. הוא היה מאד לא סבלני, אבל בסוף עשה לי את השינוי, ואמר לי שכל מה שאני צריך לעשות זה להגיע לצ`ק אין ולשלם שם $200. שאלתי אם אני זה כל מה שאצטרך לשלם, ואם יש עוד משהו שאני צריך לעשות, כמו לאשר את הטיסה או משהו כזה. הוא אמר שלא. למרות זאת, כשהגעתי לנמל במקסיקו סיטי, הסתבר שפג תוקף הכרטיס שלי, ושאין לי טיסה. הם הורידו את המזוודה שלי מהמטוס (הגעתי בטיסה מקנקון) ולא הביאו אותה אלי, אלא שלחו אותי לחפש אותה בשדה התעופה. לקח לי 3-4 שעות של התרוצצויות בנמל עד שמצאתי אותה. הייתי תשוש (אחרי לילה ללא שינה), וכשהוצאתי כסף מהכספומט שכחתי את הכרטיס. נסעתי למשרדים של איבריה בעיר, עם $200 בכיס בלבד. ביקשתי מהם שידאגו לי להוצאות, משום שהטעות היא שלהם, ולי גם לא היה איך לשלם. הם אמרו שאני אצטרך לשלם עוד $1800!!! אחותי דיברה עם המשרד בארץ, והם אמרו לה "מה שהוא אומר לך, זה לא בדיוק מה שהיה" ואמרו לה שאני פשוט מנסה להוציא מהם כסף. ככה, בלי בושה. הם גם לא היו מוכנים לתת לה את השם של סוכנות הנסיעות שלי "בלי צו של בית משפט" (!!). רק אחרי שאמא שלי, שהיא אישה מבוגרת, התייצבה אצלם במשרד, הם היו מוכנים לתת לה את השם של הסוכנות (דיזנהויז), שנלחמו בהם, עד שהם הסכימו להאריך לי את תוקף הכרטיס. עדיין הייתי תקוע במקסיקו ל3 ימים לא מתוכננים, והייתי צריך לשלם להם $500 נוספים, בלי שהם אפילו חולמים לשלם לי על ההוצאות הנוספות, שלא לדבר על פיצויים.
בנוסף לסיפור שלי, שמעתי סיפורים רבים על איבוד מזוודות והעיקר - על חוסר שירות וגסות רוח בכל מקרה של בעיה או תקלה, גם אם היא באשמת החברה. בטיסה חזרה ממדריד לארץ, ישב לידי בחור שסיפר שגם הוא הגיע לשדה התעופה, שם התברר לו שאין לו מקום על הטיסה.
אני ממליץ לכל מי שקורא את זה, שלא לטוס עם החברה הזו. עדיף להוציא ויזה לארה"ב ולטוס עם חברה אמריקאית נורמלית, או עם כל חברה אחרת, רק לא איבריה.