נאווה שלום,
שמח על השאלה שלך, אני מבין שהיא מעסיקה המון אנשים שמתכננים טיול לצפון תאילנד, מה בעצם כדאי?
1. האם טיול פרטי עם מדריך?
2. האם טיולי כוכב?(טיולים שיוצאים כל יום מצאנג מאי וחוזרים לצאנג מאי)
3. האם טיול עם נהג?
4. האם טיולי הגיפים ?
5. האם טיולים בנהיגה עצמית?
אשתדל לענות כמיטב הבנתי ונסיוני העשיר בטיולים במזרח.
היתרונות בטיולים הפרטיים הם ברורים,
א. רכב צמוד,
ב. מדריך צמוד.
ג.מסלול יחודי שמותאם לצרכים שלי, ושל חברי או משפחתי.
ד. האפשרות שלי להבין מה אני רואה במהלך הטיול כמובן בעזרתו של המדריך המקומי.
ה. אפשרות להתערות בחיים המקומיים , על ידי ביקורים בכפרים אותנטיים, טעימות של אוכל מקומי,פולקלור מקומי אותנטי.
ו. דינמיות במסלול, יש אפשרות לשנות מסלול בגלל גשם, אובך, הפגנות וכו....
החסרון הברור של טיולים פרטיים הוא ה-מ-ח-י-ר. העלות היא כפולה ולפעמים יותר מזה מאשר טיולים אחרים.
טיולי כוכב.
טיולי כוכב מתאימים בעיקר למי שזמנם קצוב ורוצים להספיק ולטעום מהכל. ההדרכה בטיולים האלה הינה סבירה, (תלוי כמובן באיזו חברה מטיילים). הטיולים הם זולים יחסית וכוללים אוכל גם כן ברמה סבירה.
טיולים עם נהג.
אלו טיולים זולים . בדרך כלל זה נהג ורכב ולא כוללים דלק.
החיסרון הברור שאין הדרכה , מה שרואים זה מה שיש! אולי מספיקים הרבה אבל להבין לא בדיוק,
כדי למנוע אי הבנות מומלץ להזמין דרך משרד נסיעות. משרד הנסיעות יסייע בידי המטייל לבחור מסלול וכמובן את האתרים שבהם יבקרו וכדי למנוע מהנהג לגבות עמלות באתרים ובכך להוזיל את עלויות הטיול.
טיולים בנהיגה עצמית.
טיולים מהסוג הזה צוברים תאוצה בשנים האחרונות, בונים מסלול בעזרת מדריך טיולים מוסמך ויוצאים לטייל. רק בשנה האחרונה משרדי הוציא טיולים שכאלה כולל טיולי אופנועים. היתרון הברור הוא החויתיות שבנהיגה עצמית, ישנים היכן שרוצים, ונהנים פשוט מהחופש. יתרון נוסף הוא המחיר!
החסרון הוא , ההדרכה שחסרה בטיולים האלה.
טיולי הגיפים.
רבות נכתב על הטיולים האלה , גם לחיוב וגם לשלילה. ומיותר שאעסוק בזה .
נאוה, אחרי כל מה שכתבתי והבהרתי אני סבור שעכשיו תוכלי להבין מה ההבדלים בין הטיולים ויקל עלייך לבחור מה מתאים לך.
מקווה שעזרתי ולו במעט לשאר המשתמשים בפורום הזה.
ישראל צאנג מאי.