אירה שלום
1. טוב מתחילים בטיסה של אירוסוויט שנוחתת בשעה 3 וחצי בבנגקוק השאלה היא מה אפשר לעשות בשעות האלו בתאילנד?! - האם כדי להזמין מקום לינה מראש??? -תחכי לטיסה של 6:40 ותטוסי לצפון.
2. ההתלבטות השנייה היא האם להישאר לילה נוסף בבנגקוק או לא? אני יודעת שרוב המטיילים ממליצים לעזוב ישר לצפון כי בנגקוק משעממת אבל נראה לי יהיה קשה מאוד אחרי 19 שעות טיסה לטוס לעוד איזה שהוא מקום. כנראה ההחלטה היא כן להישאר מה דעתכם??? - דעתי לא להשאר.ראשית עד שתסיימי את תהליך הכניסה יעבור שעה וחצי והנה כבר השעה 5:00. צ'ק אין במלון הוא ב-12:00.עדיף לטוס לצפון,הצ'ק אין הוא מוקדם,לנוח ובערב כבר לטייל.
3. מגיעים מוקדם לצאנג' מאי- חשבתי מראש לקחת טיסה מוקדמת ככה שיצליח לקבוע מראש איסוף לטיול ג'יפים? השאלה היא כדאי לעשות אותו והוא לא מסחרי בטירוף??? יש לציין שזאת פעם ראשונה מחוץ לגבולות אירופה. - טיול הג'יפים ממוסחר בטירוף,את צודקת.תוכלי לעשות טיולים יומיים.הרבה יותר אפקטיבי ולא מחייב לו"ז מדוייק וכפיפות לתכנית.
4. להישאר עוד לילה נוסף בצאנג' מאי או לקחת טיסה ישירות לפוקט?? האם כדאי להזמין מלון מראש כי לדעתי יהיה מאוחר שנגיע.... - להיות בצפון לפחות 5 ימים מלאים.הצפון מספיק גדול גם לשבועיים:)
5. התכנון בפוקט: היא גיחה לקו פיפי (זמן מומלץ?), לעשות בנג'י איפה כדאי??? - בנג'י תוכלי לעשות בצפון.קופיפי 3 ימים ו-3 ימים בפוקט.
6. מכאן המסלול ממשיך לקו סמוי - לא נראה לי שנקח טיסה, ישר מדי- מה הדרך להגיע ומה העלויות??? - עדיף טיסה.קצר ומהיר.
תוכלי גם לנוע בדרך יבשה/ים של 12 שעות.
7. קו פנגן- שהייה בערך בין התאריכים 13/10-17/10, איזה מביסות מתוכננות לאותה תק' (באסה שאנחנו לא נופלות על פול מון, מגבלות לימודים שאני חייבת לחזור). - כל ערב יש שם מסיבות.לא הפסדת כלום.
8. חזרה לקו סמוי וטיסה לבנגקוק לעוד יומיים שהייה+קניות.- מצויין.
אשמח אם תתנו לי בערך עליות של הטיול - בין 1,500$ ל-2,000$
שינה: אנחנו לא רוצות לישון במקומות מגעילים (מיטה נורמאלית, מזגן, מים חמים, אולי טלוויזיה) אך מצד שני לא מלונות 5 כוכבים. לא לשכוח שתי סטודנטיות.
אוכל: שילוב נחמד בין אוכל מקומי (רחוב), לג'אק פוד וקצת מסעדות בשביל להתפנק.
טיולים: רוצה לראות ולטייל, שילוב מנצח בין עצמאי לגיחות עם מאורגן כמו למשל הטיול ג'יפים, בנג'י (חובה), מה מומלץ ועל מה אפשר לוותר ומה העלויות.
טיסות: בינתיים חשבתי על 3 טיסות פנימיות במהלך הטיול ש-2 מהם אני יכולה לטוס עם אייר אסיה ואחרונה שממש מייקרת לדעתי את כל הסיפור היא טיסה בין קו סמוי בחזרה לבנגקוק- אשמח להמלצות גם לגבי העניין.
מעבורות: מה העלויות בין האיים+ הנסיעה לכיוון קו סמוי מקו פיפי וכמה זמן ייקח כל הסיפור? (אשמח עם למישהו יש תכנון אחר לשילוב בין הדברים). - בדרך כלל כל מעבורת 300 באט.
מקופיפי תצטרכי לישון ערב לפני בפוקט ולצאת בבוקר לכיוון סמוי.
קניות: חשוב מאוד, לא הולכת להשתולל אבל במידת הסביר.
תודה על התשובות... - אין לי תשובה על קניות.
בגדול,ממליץ להגיע סה"כ עם 3,000$ לאחת.
משה צ'אנג מאי