אני מתכנן טיול עם עוד זוג חברים שיתחיל השנה במרץ איפשהו,הטיול הוא די ארוך ומקיף ואמור להימשך כעשרה חודשים לערך.
ההתחלה אמורה להיות בצפון הודו-כ4 חודשים,משם להמשיך לנפאל(יולי אוגוסט) ולבלות שם כחודש חודשיים,לאחר מכן לעלות לטיבט(ספטמבר)ולהיות שם מקסימום חודש(הבנו שאין מה לעשות במדינה יותר מחודש,כמו כן יש הגבלה מסויימת עם הוויזה-לכן נתנו למדינה זו כחודש)מטיבט להמשיך לסין(אוקטובר-נובמבר) (עוד לא יודעים איפה להתרכז,אבל השאיפה היא להתקדם לכיוון מונגוליה כי שם התחנה הבאה,ולאחר מכן לטוס חזרה לכיוון בורמה וויאטנם ותאילנד, לא הוחלט עדיין לאיזה מהמדינות האלו נלך ולכמה זמן,אפשר רק לציין שתאילנד פחות מושכת אותנו משאר האופציות, אולי לבטן-גב קצר של מעט זמן.
לאחר שהצגתי את התיאור המאוד כללי של התכנון טיול שלנו,השאלות שלי הן:
1.האם זה נראה צפוף מידי? כמה יש להקדיש לכל מדינה? בפרט למונגוליה, אני לא שואל על סין כי עדיין לא הוחלט כיוון-אם יש המלצות אז בבקשה,מדינה מאוד מאוד גדולה, קצת קשה.
2.מה בנוגע לעונות בכל אחת מהמדינות, האם מסתדר?
נפאל יוצא באוגוסט,אך הבנתי שבהרים ובטרקים(זהו אופי הטיול סה"כ) המצב די נוח.
3.הוקצבו כ50 אלף שקלים לטיול,המשתתפים אינם מפונקים ודי חסכנים לרוב.מספיק?
4.האם כדאי ואפשרי לקנות דולרים עכשיו(בשל שער הדולר הנמוך) ואח"כ להמירו לטראבל צ'קס?או שעדיף ישר טראבל צ'קס?
ובכלל,מה ההמלצה לנסיעה?מזומן זה מסוכן, כרטיס אשראי למקרה חירום אם בכלל,אז בעיקר טראבל צ'קס,אבל מה תדירות הבנקים והצ'יינג'ים במונגוליה, למשל.
כל מידע שתוכלו לתרום החל בתכנון הטיול, זמנים,מועדים,עונות מסלולים תקציב(טיסות פנימיות-מעברי גבול) וכו' יעזור מאוד(:
תודה רבה מראש!
נ.ב-אין זו בקשה שמישהו יעבוד בשבילי,הטיול סגור ברובו,רק רוצה להצליב מה שאומרים לי אנשים,עם מה שכבר קראתי וסגרתי.
תודה שוב:)
טיסה לתאילנד ב $849
עם חברת התעופה הטובה בעולם
[לחץ כאן להזמנה]