דואר אלקטרוני: countx@gmail.comשלום חברה!
אני בן 23 ורוצה לטוס לטיול בניו זילנד בסביבות אמצע נובמבר(ככה שאני אתחיל תכלס לטייל בדצמבר כבר), התכנון בגדול הוא: לעשות את האי הצפוני בניו-זילנד, להמשיך לדרומי ואחר כך לעבור לאוסטרליה ולעשות את המסלול של החוף המזרחי ממלבורן עד לסביבות קיירנס. זה המקום לציין שאני כרגע בעסק הזה לבד, אם מישהוא מעוניין להצטרף, הוא מוזמן לפנות אליי במייל.
עכשיו לשאלות:
1) האם ישנה אפשרות לקנות רכב בניו-זילנד בשביל הטיול אבל בתוספת ביטוח, ככה שכשנתקעים עם הרכב אז אפשר לקבל שירותי גרר ותיקונים וכו'? תכלס מבחינתי זה החיסרון ברכב קנוי והיתרון בשכור, אבל שכור זולל לי כסף כל יום ומונע ממני לעצור עצירות ממושכות באתרים מסויימים וגם אפשרות של לעצור לעבוד איפשהוא איזה חודש.
2) איפה אני יכול לקנות כרטיס מנוי של YHABBH בארץ? שהבנתי שאלה ארגוני אכסניות בניו-זילנד וכרטיס מוזיל את המחיר ב2-3 דולרים.
3) האם זה חכם לקנות רכב בניו-זילנד, למכור אותו בסוף הטיול ואז כשאני ממשיך לאוסטרליה, להשכירלקנות שם? או שישנה אפשרות לעבור עם הרכב הקנוי מניו-זילנד לאוסטרליה, ולמכור אותו כבר באוסטרליה לפני שאני חוזר לארץ?
4) מה העלות לחודש בערך לבן אדם(כנראה עם אוטו ולינה באכסניות) במסלול שבין מלבורן לקיירנס(לאורך החוף המזרחי)? כמה זמן זה לוקח בדרך כלל? בעיקרון אני מתכנן בעיקר לטייל בניו-זילנד, ובאוסטרליה, כשאני עושה את מלבורן-קיירנס - לבלות,לצאת וכו'. יהיו כמה טיולי טבע אבל ממש בקטנה לפי דעתי.
עכשיו אני סתם רוצה לראות אם החישובים שלי לגבי עלויות חודשיות בניו-זילנד הם מציאותיים:
במידה ואני קונה אוטו:
650 דולר - דלק
800 דולר - אוכל
800 דולר - לינה
200 דולר - שונות(פינוקים למיניהם,פאבים,אינטרנט וכו')
יוצא בערך 2500 דולר לחודש בניו-זילנד. ולקחתי פה כמה WORST CASE SCENARIOS. סתם שתדעו. האם זה מציאותי?
אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי.
אורן.