כרטיסי טיסה
שירות ומחירים אטרקטיבים לטסים לקולומביה
[לחץ כאן להזמנה]
חיפוש כללי באתר
ניתן למקד את החיפוש ע"י תיבת הבחירה: למידע באתר, פורומים, ציוד יד שנייה, ספרים, מפות ותמונות בגלריה
חפש בפורום
חפש
כרטיסי טיסה
שירות ומחירים אטרקטיבים לטסים לקולומביה
[לחץ כאן להזמנה]
ביטוח נסיעות ב-1.25 $ ליום
ביטוח נסיעות לחו"ל הזול והמקיף ביותר לקולומביה
[לחץ כאן להזמנה]
  • שותפים אחרונים בקולומביה
  • המשך ללוח שותפים »
השכרת רכב בקולומביה
מגוון רכבים לחופשה שלכם במחירים אטרקטיביים.
[לחץ כאן להזמנה]
מלונות בקולומביה
חסוך עד 70% באתר הגדול ביותר למלונות
[מצא את המלון שלך]
מידע רלוונטי על קולומביה
שווי מטבע בקולומביה
  • שווי המטבעות לעומת השקל
  • מטבעות נוספים באזור »
השעה בקולומביה
השעה ואזור זמן בקולומביה
ישראל מקדימה את קולומביה ב-7 שעות
מידע נוסף על זמנים בקולומביה
מפת קולומביה
צפו בערים ומוקדים מעניינים בקולומביה על מפות של גוגל
מזג אוויר בקולומביה
תנאים נוכחיים בבוגטה
מעונן חלקית(בלילה) 11 °C
כרטיסי טיסה
חפשו אותנו בפייסבוק
קורס ספרדית מזורז לטיול שלך
אל תצא לדרום אמריקה לפני שלמדת ספרדית
[לחץ לקבלת מידע נוסף]
תכנון מסלול אישי
מומחה לתכנון מסלול אישי \ חבילות לנוסע העצמאי. מחירים ללא תחרות.
[למידע נוסף לחץ כאן]
הזמנת מלון ברחבי קולומביה עם Agoda.co.il
Agoda מציעה למעלה מ- 160,00 מלונות ברחבי העולם, במחירים הנמוכים ביותר.

אתר Agoda נוח לניווט, מכיל מידע רב על המלונות כולל חוות דעת.
בחרו עיר בקולומביה:
לחיפוש מלון בקולומביה
עבודה בחו"ל - הדרך לממן את הטיול
מכה - המובילים בעבודות בחו"ל, מגוון עבודות במקומות שונים ברחבי העולם. ליווי אישי ומקצועי.
- משכורת ממוצעת $5000-6000 לחודש
- כרטיס טיסה עלינו
- עבודה רק בחברות שעברו סינון קפדני על ידינו
לחצו כאן ותתחילו לעבוד בחו"ל
למציאת עבודה בחו"ל
ביטוח נסיעות לחו"ל של מגדל
סוכנות הביטוח "מנגו" מציעה לכם את הביטוח של מגדל: מסע עולמי - תרמילאים
"מנגו" סוכנות וותיקה, עם צוות העובדים הנותן שירות אדיב, אמין, מהיר ואישי ללקוח
בשביל השקט הנפשי ובזכות המחיר הזמינו עכשיו:
ביטוח נסיעות לקולומביה
לפרטים והזמנת ביטוח
כרטיסי טיסה במחירים אטרקטיבים
כרטיסי טיסה לקולומביה עם החברות הטובות והזולות ביותר.

לחצו כאן לחיפוש כרטיס טיסה לקולומביה
לחיפוש כרטיס טיסה

כמה שאלות לפני טיול. - פורום דרום אמריקה

פורום המזרח הרחוק הפורום מכסה את הארצות הבאות: ארגנטינה, צ'ילה, ברזיל, בוליביה, פרו, אקודור, קולומביה, ונצאולה, אורגואי.
מקרא:
תמונות
לנקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
כמה שאלות לפני טיול.
Max
21.04.09 04:19
אל תצא לקולומביה לפני שלמדת ספרדית
[לחץ לקבלת מידע נוסף]
שלום רב,
אני מצטער מראש על כמות השאלות ורמת החפירה האולי מיותרת, אך לאחר קריאה מרובה, שיחות עם אנשים מבינים ומבינים לכאורה ועם כמעט רקע אפסי בנושא, התגבשו אצלי שאלות רבות שעדיין לא מצאתי עליהן תשובה קונקרטית (ייתכן כי אין אחת כזו וייתכן שפשוט לא חיפשתי במקומות הנכונים) בנוגע לטיול הקרב ובא והייתי אסיר תודה לכל אחד שיקדיש מזמנו היקר לענות לי לפחות על חלקן.
אז ככה, אני וחבר משתחררים ביולי ומתכננים לצאת בתחילת נובמבר בערך לטיול לדרום אמריקה לתקופה של כחצי שנה, אני יודע, לא מקורי במיוחד מצידנו. אופי הטיול הוא כשני שליש בציוילזציה, והשליש הנותר הוא בטרקים. אנחנו לא פדלאות אבל גם מודעים לעובדה שאת דרום אמריקה ברגל אנחנו לא נעשה.

אני אחלק את השאלות לתתי נושאים בשביל הנוחיות שלכם ושלי, אז אני מצטער מעט על הפרגמטיות והשיטתיות שבנושא.

*מסלול – אז אני מניח שאנחנו עושים את הגל העולה, ארגנטינה, צ'ילה, ברזיל, פרו וקולומביה (לגבי בוליביה אנחנו עדיין מתלבטים).
אנשים אמרו לי "קח מפה והכל יראה לך הגיוני", לקחתי מפה, בהנחה בריאה הנחתי שאנחנו נוחתים בבואנוס איירס בכדי להתחיל את הטיול בקלילות יחסית ולהסתגל לתרבות, השפה והחוויה בכלל, כשהבטתי פתאום במפה וקלטתי שאם אנחנו רוצים לעשות את דרום וצפון ארגנטינה אנחנו נצטרך לעשות חתיכת פרסה ואיכשהו לעבור על כל הדרום (שלמיטב הבנתי חלקו לא בדיוק עביר באופן יבשתי) לשם וחזרה. תהיתי איך אנשים משנעים את עצמם ללא מטוס ממרכז המדינה לדרום שלה והאם טיסה היא עניין עד כדי יקר יחסית לאוטובוס.

לאחר מכן אני מניח שאנחנו אמורים לעלות את צ'ילה, אך למיטב הבנתי, הקארטרה אוסטראל נפוצה יותר בכיוון ההפוך, מהצפון לדרום, ובתור אנשים שבונים לעשות את זה בטרמפים, תהיתי האם יש הבדל מהותי ביכולת שינוע בין שני הכיוונים.

אני חושב שבמקום להכביר עליכם בתהיות הלא מבוססות שלי, אני מעדיף פשוט לבקש המלצות למסלול כללי מומלץ בארגנטינה-צ'ילה כך שנהיה בבואנוס איירס, בבילוצ'ה, פטגוניה, דרום ומרכז צ'ילה ובלי לפספס את צפון ארגנטינה כאשר פנינו כנראה מיועדות בסופו של דבר למעבר הגבול באיגוואסו לברזיל לקראת הקרנבל.
כמו כן אשמח לדעת מה אני באמת מפסיד בצפון צ'ילה פרט לגייזרים ומדבר המלח הקטן.

כמו כן, האם יש דרך נוחה להגיע מחופיה של ברזיל בדרך נוחה לפרו ללא מעבר בבוליביה או שהדבר הכרחי? הייתי עובר בבוליביה בשמחה, אך אני חושש שזמננו קצר מדי וכמו כן השמועות על היחס הלא אוהד לישראלים בעקבות עופרת יצוקה גורם לי לספקות לגבי המדינה העניה בדרום אמריקה.

*טיסה – לאחר בדיקות רבות עם אל על וגילוי שהמחיר עלה בפתאומיות ב 150 דולר לטיסות לארגנטינה, יש בפנינו כמה אופציות שהייתי שמח אם יסבירו לי מה הנבונה מבינהן.
יש את האפשרות של לטוס לברילוצ'ה ישירות, שמשום מה יוצאת יותר זולה מבואנוס איירס, אפשרי גם לטוס לסנטיאגו, בהתחשב בתשובה שלכם לשאלות על המסלול המומלץ, כי אני עדיין קצת אבוד.
עכשיו, החזרה ההגיונית אמורה להיות מבוגוטה בהתחשב בעובדה שאנחנו רוצים לסיים בקולומביה, אבל באורח פלא, אם אנחנו חוזרים מבוגוטה, המחיר ב 300 דולר גבוה יותר מאשר אם נחזור מלימה. השאלה היא האם עדיף פשוט לחזור עצמאית באופן כלשהו ללימה תוך כדי אולי מעבר חפוז באקוואדור לאחר שכבר היינו לפני כן בפרו או שמא ההבדל הזה הוא הגיוני?
כמו כן, למיטב הבנתי, ניתן להזמין כרטיס חזרה מלימה ולאחר מכן לשנותו לחזרה מבוגוטה בתוספת תשלום, אך אם לעשות ההיפך, לא מקבלים החזר, מה לדעתכם עליי לעשות?
אשמח גם לקבל המלצה לסוכנות נסיעות מומלצת, אם זה בכלל משנה.
*ביטוח - ראיתי ביטוחים מדולר ליום ועד 2 דולר ליום, בכולם מכסים אותך בסכומים שנראים לי אסטרונומיים ומבטיחים הרים של פלסטרים במקרה שתיפול מצוק, האם באמת שווה להשקיע בביטוח יקר? על איזה ביטוח אתם ממליצים? אני מניח שביטוח על הציוד הוא בגדר חובה, לאילו סעיפים קטנים כדאי לשים לי לב בכדי לא להדפק?

*לימוד ספרדית – לאחר בדיקה בברליץ ובמכון לידידות דרום אמריקה, גיליתי שזו השקעה הרבה יותר גבוהה ממה שציפיתי, השאלה היא עד כמה התמורה שווה את המחיר ומה הן האלטרנטיבות שלי מבחינת לימוד השפה.
* ספרמדריך – הלונלי פלאנט נראה כנחלת הכלל, הוא באמת הטוב ביותר? ועד כמה קריטיים השינויים בין המהדורות? נניח בין 2007 ל 2009?
*מסמכים – האם רישיון בינלאומי תקף גם בכל ארצות דרום אמריקה? כי יצא לי לראות שהוא תקף רק במספר נורא מצומצם של ארצות.
כמו כן, שמעתי על אנשים שהשיגו בדרכים לא כשרות כרטיסי סטודנט בינלאומיים, עד כמה הם באמת מועילים בטיול ואילו דרכים אלה בדיוק?

*ציוד – בחודש האחרון מצאתי את עצמי נכנס לכל חנות מטיילים שנקרית בדרכי ושואל שאלות רבות ומתעניין, כמו כן אני גם קורא כתבות על ציוד מומלץ, חלק גדול מהן סותר אחד את השני ובסופו של דבר אני נשאר עם עשרות הצעות מחיר, עשרות דיעות וארנק מבולבל נורא.
אז קודם כל, אשמח אם תגדירו לי תקציב שעליי לכוון אליו שהוא בגדר הנורמה, בלי תפנוקים אך גם בלי לסיים עם כוויות קור על איזה קרחון.
ממה שיצא לי לראות, על תיק ונעליים אני כנראה אוציא בסביבות ה 2000 שקל, השאלה היא רק על מה בדיוק.
ראיתי תיקים של נורת' פייס, לו אלפין, מאמות', סאלווה ואחרים, אני יודע שהתשובה האוטומטית היא "תמדוד כל אחד ותקנה את זה שהכי נוח לך", אבל יש דברים שאתה לא יכול לבדוק רק באמצעות מדידה. על איזו חברה אתם ממליצים יותר מכל ומה עליי לבדוק בדיוק לפני רץ לרכוש איזה תיק של גרגורי או משהו בסגנון?
בקשר לנעליים, שוב, עניין החברות נורא מבלבל אותי כי הכל כל כך חדש לי וכל מוכר טוען בפניי שהנעל שהוא מחזיק בידיו היא פאר היצירה הטכנולוגית. יצא לי להתקל בנעליים של סלומון, בוריאל, נורת' פייס ועוד, בדיוק כמו עם התיק, אשמח להמלצות מניסיון ולדגשים שעליי לבדוק לפני קניית הנעל מעבר לנוחות וגורטקס.
סנדלים – הייתי בחנות בת"א הנקראת "אלפין סטייל" והמוכר שם הציע לי סנדלים ב 350 שקל מהחברה "צ'אקו" והשביע אותי ויהיה מה לא לקנות סנדלי שורש, מישהו מכיר את החברה ועד כמה האזהרה שלו ברת ביסוס?
עד כמה להשקיע בתיק קטן אם כבר השקעתי בתיק הגדול? האם כדאי לכוון לכיוון ה 20 ליטר או להתפרע ל 40? אני מודע לעובדה שכל תיק שאני אקנה יהיה כנראה מלא עד אפס מקום.
הייתי גם שמח לשמוע איפה אני יכול לתפור כיסים פנימיים למכנסיים ועד כמה הדבר באמת נוח למשתמש.
טבליות מים – כל מוכר נשבע לי שזה חיוני, מצד שני שמעתי שזה ממש לא חובה, מי צודק?
שק"ש ואוהל – היו מוכרים שאמרו לי ש" -2 מעלות יספיק אם זה שק"ש טוב", מוכרים אחרים אמרו ש "-8 יהיה מעולה עבורך", אז כמה מעלות באמת צריכים לדרום היבשת והאם כדאי לקנות אותו פה או לחכות עם זה ולקנות בעת הצורך במקום? שוב, חברה מומלצת ודגם יתקבלו בברכה. אותן תהיות לגבי האוהל.
ביגוד תרמי, פליזים ומכנסי טיולים – עד כמה זה פינוק או חיוני? אי אפשר להסתדר פשוט עם כמה שכבות נוספות? הלבשה תחתונה גם כן צריכה להיות תרמית? פליז לקנות בארץ או שם?
גזיהבנזיניה – עד כמה בלוני גז נגישים בדרום אמריקה והאם שווה בכלל להשקיע בבנזיניה?
מקלות הליכה – באותה חנות בת"א המוכר אמר לי שמקלות הליכה יכולות להקל על הטיול שלי ועל הגוף שלי בצורה שלא תאמן, זה ברור שזה מותרות ושניתן להסתפק בענף שבור, אבל עד כמה יש אמת בדבריו והאם עדיף כבר להשקיע עוד קצת ולא לבכות בגיל 40 על הברכיים?

אם מישהו הגיע עד לפה ועדיין חי, אני מודה מקרב לב על הזמן שהוקדש, אני מניח שאלה לא שאלות חדשות לרובכם ונתקלתם ברובן בפורום הזה, אך עדיין אודה מקרב לב על תשובות או לינקים שיענו לי על השאלות הנ"ל.
המייל שלי הוא
maxsorin@gmail.com
אם בא לכם לשלוח את התשובה במייל ולא על גבי הפורום, שוב, תודה מראש.
תגובה
RE: כמה שאלות לפני טיול.
28.04.09 23:59
אהלן אתה נשמע מאוד מודאג מכל הטיול הזה אז בוא נרגיע אותך קצת בקשר לארגנטינה אנשים משנעים את עצמם מהמרכז לדרום בעזרת אוטובוסים שיותר נוחים ממחלקת עסקים במטוס הנסיעות אומנם ארוכות אבל עוברות דיי בקלות הדרום אזור מדהים כמו המרכז את הקרטרה מומלץ לפי דעתי להצחיל מצילו ציקו אפשר להתחיל גם מהדרום מאזור אל צלטן אבל מניסיון ממש קשה לתפוס שם טרמפים מכיוון שאין יותר מידי תנועה בלשון המעטה...אין הבדל בשינוע אבל תזכור שלכל צד שלא תסע תמיש הדשא של השכנים נראה ירוק יותר ועוברות שם יותר מכוניות

בקשר לטיסות פנים לימוד ספרדית אפשר להגיע לרד בואנוס איירס ושם לסגור הכל

מקווה שזרתי במה שיכולתי
גיא
רד בואנוס איירס
תגובה
הופעות וארועי ספורט
שלב הופעה או משחק טוב בחופשה שלך בקולומביה
[לחץ לחיפוש אירוע]
ספרים מדריכים ומפות
מגוון ספרים ומפות על קולומביה, בעברית ובאנגלית.
[למידע נוסף לחץ כאן]
אל תצא לדרום אמריקה לפני שלמדת ספרדית
[לחץ לקבלת מידע נוסף]