לא יודעת מי המליץ לך ומה, וזה גם לא ממש משנה האמת. העובדות המצערות מבחינתך זה שברזיל היא מדינה עצומה בגדול שלה וגם בחודשיים שלמים אני בספק אם אפשר להגיע לכל המקומות שהיפים/מרכזיים שבה, אלא אם אתה מתכוון להוציא הרבה כסף על טיסות פנים. (שעתיים עד שש תלוי איפה אתה נמצא). מבחינת מסלול זה תלוי מתי אתה נוסע (עכשיו זה לא בדיוק התקופה האדיאלית) אבל באופן כללי בחורף של ברזיל רצוי להתחיל מהצפון ודרומה.
בהנחה שאתה נוחת בסאו פאולו אתה צריך לקחת טיסת פנים לצפון (תלוי גם עד כמה צפונית אתה רוצה להגיע. אם אתה מגיע בקיץ של ברזיל אז הסדר הוא לא ממש משנה.
עצה ממני תפתח מפה ותתחיל להסתכל על המיקום של הערים כי אחרת לתלך לאיבוד. גם אני (שנולדתי שם וטיילתי לא פעם) לא מכירה את כל המיקומים במדויק.
רק שתבין רק מדינת ריו זה ז'אנרו (אחת הקטנות שבמדינותת ברזיל) היא פי שתיים מהגודל של ישראל).
בקשר לשפה אז אי אפשר להגיד בודאות. פורטוגזית קשה יותר מהשפה הספרדית ובעובדה הרבה אנשים שמדברים ספרדית שפת אם לא מבינים פורטוגזית, יחד עם זאת כמו כל שפה לטינית יש הרבה מן המשותף. בכל מקרה בערים המרכזיות תמצא אנשים שמדברים גם אנגלית ואיפה שלא מדברים עם ידים.
בכל מקרה כל טיול לוגפו, אופי הטיול משנה את המסלול, יש מקומות שלא תוכל להגיע בזמן כה קצר אתה צריך להגדיר את סדר העדיפויות שלך.
בעיקרון סדר המקומות הולך ככה - מצפון לדרום (אך ורק ערים מרכזיות כותבת לך)
מנאוס (בירת האמזונאס) - זה המרכז לטיולים באמזונאס.
- קח בחשבון שזה רחוק מכל דבר אחר ככה שבזמנים שלך זה להגיע ולצאת משם בטיסה.
פורטלזה
נטאל
רסיפה/אולינדה
סלבדור (פה נכנסים מורו דה סאו פאולו, איטה קרה ושאר ירקות)
פורטו סגורו (אריאל דה אז'ודה)
ריו דה ז'אנרו (בוזיוס, איליה גרנדה/אנגרה דוס רייס וכ'ו)
סאו פאולו - פנימית יותר
קוריטיבה (איליה דו מל)
פלוריאנפוליס
פורטו אלגרה
פוז איגוואסו - אם אתה מתכוון להגיע למפלים המפורסמים קח בחשבון שגם זו טיסה כי זה בדרום בקו של פלוריאנפוליס בערך ,רק -16-14 שעות (אוטובוס) לכיון הפנים של המדינה - יותר נכון לצד השני שלה.
טוב עשיתי את שלי מקווה שעזרתי לך, אין על ברזיל אחלה מקום לטייל. שיהיה בהצלחה
אם אתה רוצה עזרה שלח לי מייל
mrc1gs@gmail.com - מריסול