יש לנו חודש חופש בספטמבר, מתלבטים אם לטייל בפטגוניה וארגנטינה דגש על פטגוניה. כמה קר? והאם זה בכלל כדאי?
תגובה
RE: פטגוניה בספטמבר???
ערן יהב
¤
11.08.10 10:12
תגדירו מה אתם אוהבים לעשות. פטגוניה זה אופציה אבל קר שם עדיין בספטמבר ומזג האוויר מאוד הפהפך. לעומת זאת פרו או בוליביה זו אופציה טובה. נופים מדהימים, אטרקציות מעניינות, ומזג האוויר טוב בתקופה של ספטמבר.
תגובה
tal
19.08.10 18:54
תודה ערן המטרה של הטיול היא לראות נופים עוצרי נשימה ולהגיע לאנטארטיקה והבנתי שזה לא רלוונטי בספטמבר אז ירדנו מזה אנחנו דוחים את הנסיעה לאמצע סוף אוקטובר . טיילנו תקופה די ארוכה בניו זילנד וממש אהבנו ראיתי תמונות מפטגוניה וזה ממש הזכיר לי מה גם שאלו הנקודת הכי דרומיות על הגלובוס אז יש בזה הגיון. דרום אמריקה היא היבשת היחידה בה כף רגלינו עדיין לא דרכה וחבל... מנסיונך על מה היית ממליץ לא לוותר והאם אתה יכול להמליץ על מסלול? אנחנו קצרים בזמן רק 21 ימים. רב תודות
תגובה
ערן יהב
¤
20.08.10 14:55
סוף אוקטובר זה כבר יותר טוב.
גם אני טיילתי בניו זילנד, אבל אחרי דרום אמריקה וזה מאוד הזכיר לי אחד את השני. אבל לדעתי דרום אמריקה לוקחת. אומנם בניו זילנד יותר קל להתנייד והכל קרוב אחד לשני, אבל הממדים של דרום אמריקה גדולים בכמה מונים.
לדעתי אם יש לכם 21 יום, תעשו את אזור האגמים גם הצ'ילאני וגם בארגנטינאי. 4 ימים פוקון (כולל טרקים באזור וטיפוס להר הגעש ויאריקה אם אפשר בתקופה הזו), 4-5 ימים ברילוצ'ה, עם טרקים וביקור בתצפיות באזור, כולל יומיים רכב שכור בין האגמים.
אחרי זה הקרטרה אוסטרל כ-5 ימים,
אל קלפטה + אל צ'לטן כולל יום טרק לפיץ רוי, כל זה 3 ימים ומומלץ לקחת רכב שכור ולהגיע ממקום למקום, רואים יותר, נוח יותר ולא יקר הרבה יותר.
אחרי זה נסיעה לפורטו נטלס משם יוצאים לטרק הטורוסים, מפיאת הזמן תעשו את מסלול ה W שזה בערך 4 ימים. משם ביקור בפונטה ארנס של יום ואז הייתי ממליץ לחזור לאל קלפטה (יום נסיעה באוטובוס) ומשם טיסה חזרה לבואנוס איירס, שם לבלות את הימים האחרונים, אפשר לעשות צניחה חופשית, ביקר בגן החיות בלוחן, ביקור בשכונות היפות של העיר וסתם להינות מהעיר.