מלונות בפרו
חסוך עד 70% באתר הגדול ביותר למלונות
[מצא את המלון שלך]
שלום לכולם,
זה יהיה קצת ארוך ומפורט בכוונה ע"מ שאוכל לקבל את התשובות האופטימיליות. אודה לכם מאוד אם תקדישו את הכמה דקות. אני פשוט ממש עוד שלושה ימים על המטוס ורוצה לצאת בהרגשה שאני סגור על הכל. אז תודה..
ככה..
יום רביעי ממריא בבוקר עם איבריה, נוחת בלימה-פרו ומתכנן לשאר שם לילה שניים ומשם להמשיך הלאה.
בבגדול התכנון הוא: פרו בין חודש לחודשיים, משם לצ'ילה וארגנטינה שיהיו המסה העיקרית, וסיום בברזיל. אולי באמצע בוליביה. מתכנן לחזור ארצה באיזור סוף ינואר-פברואר.
אז כמה שאלות:
1. קודם כל אני צריך המלצה על מקום טוב לישון בו בלימה, מקום נקי, נעים, מיקום טוב, אנשים אמינים, מחיר טוב (נגיד עד 15$ עם ארוחת בוקר) ו-בטוח (חשוב) שאוכל ממנו גם לקבל אינפורמציה וגם לפגוש עוד מטיילים. אגב, אני זה שניים :)
2. בנודע לחגים הקרובים (עוד שבועיים). אני שומר מסורת בגדול, ומאוד רוצה לעשות את החגים כהלכתם בפרו. איפה כדאי לי לעשות זאת? למי לפנות? איפה הקהילה היהודית הכי חמימה בפרו? האם מלימה כדאי לצאת ישר לכיוון הווארז ושם לעשות החגים?
3. לגבי בגדים, קראתי את המלצותיכם ובכל זאת. אני לוקח מכנס מתפרק, שני מכנסי טרנינג ארוכים, אחד/שניים קצרים, בגד ים, פליז, מעיל גשם, כמה טישרטים, חולצה ארוכה/שתיים ולבוש טרמי. מספיק?? מה חסר?
לא לקחת כמה דברים ליציאות? נעליים לערב?
האם לקחת נעלי ספורט? אני כבר לוקח נעלי הרים, שורש וכפכפים. יש לי נעלי טימברלנד נמוכות שנוחות להליכה וטובות ליציאה, לקחת? במקום נעלי ספורט?
4. רפואה. כדאי לקנות את הערכות עזרה ראשונה האלה שבחנויות המטיילים? מה לגבי לריאם/מלרון? נורא יקר הסיפור ואני לא יודע כמה טרקים אני אעשה. אני רוצה ואני אעשה כמה בטוח בהווארז/דרום ארגנטינה-צ'ילה, אבל לא יודע מה מעבר לזה..
5. מכשירי חשמל/אלקטרוניקה וביטוח. אני לוקח מצלמה (די גדולה ויחסית יקרה, Canon S2 למי שמכיר), מטען בטריות, מכונת תספורת, נגן מוסיקה, פנס.
עשיתי את הביטוח של הראל ALL-IN הדי נפוץ למיטב הבנתי. קראתי את הפוליסה, אך לא הבנתי אם היא מכסה תחת "דברי-ערך" את המכשירים שרשמתי (חוץ מהמצלמה שהיא בנפרד). מישהו יודע?
6. מסמכים. איפה אתם ממליצים להסתיר את המסמכים החשובים (דרכון, כרטיסי אשראי, טרוולים, מזומן), גם המקוריים וגם הצילומים?
אני יוצא עם מוצ'ילה גדולה (70) וקטנה (40), שתי חגורות כסף (אחת עלי ואחת בתיק הגדול על כל מקרה), ושני ארנקים (גדול וקטן).. מה נראה לכם? כדאי לקנות את הגרב כסף הזו, לשינה לפחות?
7. אבטוח המטען. יש לי שני כבלים לאבטוח ואיזה 5 מנעולים בכל מני גדלים. מיותר?
האם לשים את הכיסוי גשם של המוצ'ילה הגדולה למהלך הטיסה? אגב, מישהו יודע אם את המטען מטיסים ישירות ללימה, כלומר לא צריך לאסוף אותו בקונקשן במדריד, או שלא?
8. אוכל. מה אתם ממליצים לקחת איתי לכמה ימים הראשונים ובכלל? קפה שחור, סוכר קצת, שימורים משהו? חטיפים? אגב, סכו"ם ואיזה שהוא מסטינג בסיסי יש טעם לקחת?
המון המון תודה על כל טיפת מידע ועזרה..
- חגי