אהלן אני מתכנן לסיים את המסלול שלי בבריזל ולהגיע לשם מפרו/אקוודור, אני מבין שהדרכים היחידות הם בטיסה? כמה בערך צריכה לעלות טיסה כזאת? דבר שני מה דעתכם לגבי תיקים לטיול, במה עדיף להשקיע בתיק יום טוב ולקחת תיק גדול רגיל לא מיוחד, או הפוך. מה גודל התיק הממצוע לטיול של 5 חודשים? תודה,
אם אתה בענין של טרקים שמעבר ליום אחד (כולל לינת שטח) אז חשוב יותר להשקיע בתרמיל גדול, אותו תצטרך לסחוב בטרק. אם אתה רק בענין של טרקים יומיים - אז עדיף להשקיע בתרמיל יום טוב לעומת התרמיל הגדול (שהוא בעצם "מחסן"). גודל התרמיל הגדול תלוי באופי הטיול שלך - אם עבור טרקים ארוכים, אתה צריך יותר ציוד. בכל מקרה, לא כדאי לקחת יותר מדי: 1) אתה צריך לסחוב הכל 2) אם חסר, אפשר לקנות שם.
אתה משאיר אותו באכסניה. בד"כ יש להם חדר בשביל ציוד של המטיילים שיוצאים כמה ימים לטרק וחוזרים. לא כדי להשאיר בו דברים יקרי ערך כמו כסף ומוצרי אלקטרוניקה כי אין אחריות.
טיסות עולות יקר לברזיל כיוון שהיא מדינה ענקית ולכן הטיסות לפעמים ארוכות. טיסה כזו יכולה להגיע ל 500 דולר לכיוון אחד. אני חושב שכדאי להשקיע בתרמיל גדול, שיהיה נח ואיכותי. תיק יום יכול להיות גם תיק בית ספר, העיקר שנכנסים בו הדברים שאת רוצה. ממילא הוא לא מגיע למשקלים.
הגודל הנפוץ שמטיילים רוכשים הוא 65+10 אבל אפשר יותר או פחות. אני ממליץ פחות כי בכל מקרה אנו המטיילים נוהגים למלא את התיק עד 0 מקום, כך שאם יש תיק קטן תוכלי להכניס פחות וכך יהיה משקל קל יותר. אני טיילתי 10 חודשים עם תיק 55+10 של The North Face והוא שירת אותי נאמנה. והיה לי את כל ציוד הקמפינג (אוהל, שקש, גזייה וערכת כלים)