בחירת ציוד לטיול

כולנו לפני טיול מתלבטים מה לקחת, על מה אפשר לוותר, מה לקנות פה ומה לקנות שם. התשובה .... אין צורך לצאת מהארץ עם יותר מדי דברים, מקסימום קונים בארץ היעד.

 

בהמשך נתתי את רשימת הציוד שאני ממליץ.


    

כמו כן, לרשותכם לוח יד שניה לקנייה ומכירה של ציוד לטיולים.

       

לאחר קניית כרטיס טיסה (לחץ כאן לטיפים לפני קניית כרטיס טיסה) מתחילים לחשוב ולתהות מה לוקחים לטיול ....

    

התיק הגדול (המוצ'ילה כלשון המטיילים בדרום אמריקה) הולך להיות הבית שלכם בחודשי הטיול, ולא, הוא לא צמוד קרקע, אלא על הגב שלכם ... ו.. תרחמו עליו, אחרי זה הוא יתנקם בכם בהמשך.

    

אני גם כן לפני הטיול הראשון שלי, עברתי על כל מני רשימות מומלצות באינטרנט והעמסתי תיק ובמהלך הטיול לא השתמשתי אפילו פעם אחת בחלק מהדברים ובאחרים השתמשתי בדיוק פעמיים במשך 4 חודשי טיול. את השגיאה הזו עשיתי גם בפעם השנייה. אך מהטיול השלישי ואילך לקחתי פחות דברים וויתרתי על פריטים שלמדתי שלא משתמשים בהם.

    
קחו בחשבון שחלק מהציוד שאתם נסחבים איתו מהארץ אתם צריכים אותו לאזור מסוים לתקופה מסוימת, אז למה לא לקנות שם (בדרך כלל הרבה יותר זול) סמוך למועד בו תצטרכו אותו במקום להיסחב איתו חודשים. ומכיוון שקניתם בזול אז לא מרגישים רע בלהשאיר אותו מאחור לאיזה תושב עני, אם מבינים שלא נשתמש בזה עוד.

    

לחצו כאן לעוד טיפים ותובנות על איך לקנות ציוד בצורה חכמה >>

   

להלן רשימת הציוד שאני חושב שחובה שיהיה, כאשר ישנם את סימוניי הצבעים הבאים:

             
כחול: חשוב שיהיה.
ירוק: חבל להיסחב מהארץ, אפשר לרכוש שם.
אדום: אפשר לוותר אבל תלוי בכם.

    
מה שלא מופיע לדעתי מיותר.

  

  

הרשימה היא המלצה בלבד וכל אחד צריך להתאימה לאופי ומסלול הטיול שלו.

  

    

תרמיל גדול בין 55 - 65 ליטר- אם תהיתם על הגודל 55, אז הטיול האחרון שלי בדרום ומרכז אמריקה שנמשך תשעה וחצי חודשים הייתי עם תרמיל north face 55 ליטר + 10 . וכן, היה לי אוהל, שק"ש, גזייה, סירים ועוד הרבה דברים. תלמדו כלל: שיש תיק ולא משנה מה הגודל אתם תעמיסו עד שתמלאו אותו.

מזוודות הם דבר מצוין לטיולים קצרים, טיולים לאירופה, לנופשונים וטיולים בהם אין מעבר תכוף בין מקום למקום. אך הן אינן מתאימות לטיול תרמילאים ולטיולים שבהם כל כמה ימים מתניידים למקום אחר.

    
תיק קטן  15-40 ליטר -   תיק לטיולי יום קצרים ולשים בו את דברי הערך בנסיעות. לי היה תיק salamon של 15 ליטר !!!.

אפשר להסתפק בסוגי תיקי גב זולים לטיולים ואפשר להשקיע במותג שבד"כ יש לו אחריות ל-10 שנים ומעלה.

    
כיסוי לתרמיל הגדול  -   חשוב מאד. כיוון שמאפשר להגדיל תאורטית את נפח התיק ע"י שדוחפים ציוד לתוך השק כגון: נעליים, סנדלים, כביסה, אוהל .... במידה ואתם נוחתים בהודונפאלפרובוליביה אני ממליץ לכם ללכת לתופר או חייט מקומי לקחת מידות של התיק ולתפור לכם כיסוי עמיד, חזק, ונח לפתיחה. את השק המדוגם שלי תפרתי בדלהי שבהודו במחיר של 30 ש"ח, והוא שרד 3 טיולים (שנה וחודשיים במצטבר...).

    
כיסוי לתיק הקטן נגד גשם - קנו או תפרו כיסוי נגד גשם עם גומיה שנתלה על הצד החיצוני של התיק הקטן ומגן עליו מגשם. ניתן לקנות בעיירות מהם יוצאים לטרקים.
     
כבל לנעילת התרמיל + מנעול קטן - לקשירת הציוד באוטובוסים לגג, לחלק אחר בתא המטען או לאגד כמה תיקים ביחד כך שיקשה על גנב לסחוב את התיק ולהעלם. המנעול ישמש אתכם גם לנעילת החדר באכסניות מסוימות.

    
חגורת/גרב כסף -  בו יהיו המסמכים החשובים: דרכון, כרטיסי טיסה והארנק. רצוי שיהיה עליכם תמיד או בכספת  או במקום אחר בטוח באכסניה.

    

    
מעיל / שכמיה לגשם ורוח - חשוב ביותר, בארצות הללו יש ממטרים חזקים מאוד שבאים במפתיע ולעיתים נמשכים שעות.

    
פלייר הישרדות / אולר -  רצוי לדרמן שכבר מכיל ציוד נוסף כגון: פותחנים למיניהם, מספריים ועוד.

    
פנס פצל  -  רצוי עם נורות לד שצורכות אנרגיה מועטה ולכן הבטריות שורדות בהם שעות רבות
 תעשו לעצמכם טובה ותרכשו פצל עם רצועה לראש ולא איזה מגה-לייט שצריך להחזיק ביד אחד בזמן שמחטטים בתיק עם היד השנייה ....

    

כרית מתנפחת לנסיעות - שימושי ביותר בעת נסיעות באוטובוסים וכלי תחבורה מקרטעים.

 

ספר מדריך טיולים -  תמיד נשאלת השאלה אם לקנות לונלי פלנט או לא. לדעתי הספר הזה מלא בשטויות שלא תואמות את המציאות בשטח (טוב, למה שיהיה לי את אותו טעם במסעדה או מועדון כמו לאותו שוודי שהשתתף בכתיבתו),

  

החלק החשוב בספר הוא המידע על עיירות ומידע היכן נמצא המרכז או אזור האכסניות, וזה מאד שימושי כשמגיעים לראשונה לעיר מסוימת במיוחד בשעות לילה מאוחרות ולא רוצים שנהגי מוניות ירמו אתכם.

עוד מידע של הגעה ממקום למקום, ומה יש לעשות בכל מני מקומות גם הוא יעיל.

עדיין, בעידן של האינטרנט הזמין בכל מקום, ורבים מטיילים עם סים מקומי ויש להם אינטרנט זמין תמיד, כל לשאוב את רוב המידע מהאינטרנט.

   

המלצה שלי היא לצלם חלקים מהספר (כמובן לאחר שאתם קונים אותו...)  רק את הארצות שאתם מתכננים ולאגד בספירלה, וכל פעם שמסיימים אזור או ארץ מסוימת לחתוך את החלק שהייתם בו ולזרוק לפח. תאמינו לי, זה משביז להסתובב עם קילו וחצי של ספר לא ממש שימושי במשך חודשים. ומצד שני הוא עלה הרבה כסף אז לא רוצים לזרוק אותו.

       

    
שיחון / מילון כיס - אם אתם מגיעים לדרום אמריקה אז חשוב מאוד להביא שיחון או מילון כיס. אני ממליץ ללמוד קצת ספרדית לפני כן כיוון שבדרום אמריקה כמעט ולא מדברים אנגלית. במזרח הרחוק זה מיותר, כיוון שאילו שפות קשות. אני למדתי מהמקומיים ומישראלים אחרים כמה מילים, אבל לדבר זה עסק מסובך ...

    
יומן כיס + עט - שימושי.

    
ספר קריאה - ישנם נסיעות והמתנות רבות וארוכות, וכדאי שיהיה ספר קריאה, ובמהלך הטיול מחליפים אותו עם מטיילים אחרים. לבאים לדרום אמריקה, אל תביאו עם הספר "צופן דה-וינצ'י" .... לא תצליחו להפטר ממנו, היבשת מוצפת בספר הזה, לקח לי חודש להפטר ממנו, ובסוף קבלתי ספר דיבילי לחלוטין שלקח לי חודש נוסף להפטר ממנו ?!

    

נעלי הליכהטרקים טובות - שווה להשקיע בנעליים טובות במיוחד אם אתם מתכננים לטרק הרבה. לא נעים שבאמצע הטרק הסוליה מתפרקת. טיילתי עם נעליים של רייכלין, שלא היו ממש נגד מים, אבל סה"כ הייתי מרוצה מהם.

    
סנדלי טיולים  - סנדלי שורש או בסגנון.    

    
מכנס טיולים (ארוך/קצר/מתפרק) - מכנסיים מתפרקים מאוד נוחים מכיוון שניתן במהלך הטרק לקצר או להאריך אותם. מספיק 2 זוגות.

       

    
בגדים - תלוי בכם ובאופי הטיול. אבל אל תביאו את כל המלתחה, לא 6 ג'ינסים ו4 נעליים. מה שתצטרכו אפשר לקנות גם שם.

    
שק כביסה - אפשר גם ציפה של כרית.

    
מגבת + תיק כלי רחצה - תיק רחצה הנפתח שאפשר לתלות, שימושי מאוד. במיוחד בכל מני אכסניות רמה ג שאין מקלחות נורמליות ואין היכן להניח את תיק הרחצה. להביא בנוסף קוצץ ציפורניים וכלי גילוחמכונת גילוח.

    
נייר טואלט - תביאו אחד. תאמינו או לא גם ההודים וגם הבוליביאנים (אם כי לא כולם) משתמשים בנייר טואלט, ויש גם את עם הנייר הרך והעדין בכל מקום.

    
(פריטים למטיילות זה לא הצד החזק שלי ... מצטער)

    

כובע נגד שמש - ניתן לקנות שם, יש מבחר גדול במחירים זולים.
     
כובע צמר לקור  - אני ממליץ לקנות יום לפני שיוצאים לטרק או שמגיעים לאזור קר דיו שדורש כובע צמר, ולא להיסחב איתו מהארץ.  ב 12  שקלים קניתי כובע צמר מצוין ששימש אותי בכל הטרקים.

    
בגד  ים -  אם היעד הראשון שלכם תאילנד או ברזיל אז תוכלו למצוא שם מבחר של בגדי ים יפים, טובים וזולים.

    
מחשב כיס - לחשב כמה זה סול-פזו-באט-רופי ... בשקלים-דולרים.
לא צריך כיוון שהיום כל אחד כמעט יוצא עם הסלאלרי שלו שבו יש פונקציה של מחשבון. אבל אם אין כדאי שיהיה.

    
משקפי שמש - חשוב מאוד, במיוחד לאילו שמתכננים טרקים בהרים מושלגים.

    
שקיות אטומות למים - במידה ויש לכם כיסוי תיק נגד גשם אז זה מיותר.

    
טבליות טיהור מים  - אין צורך אם אתם לא מתכננים טרקים.

    

ערכת כלי תפירה  - מיותר, ברוב המדינות במיוחד במזרח הרחוק, יש בכל עיר או כפר חייטים שבמחיר של 2 שקלים יתפרו לכם חצי מכנסיים. תמיד הייתי עם ערכת עזרה שנייה אבל אף פעם לא השתמשתי בה. מספיק סיכות ביטחון שיחזיקו זמנית עד שתגיעו לתופר.

    

עזרה ראשונה - חשוב מאוד, אבל על תביאו שק תרופות. לא אוכל להמליץ מה כן להביא, תלוי ברגישות שלכם ואיך אתם מבחינה בריאותית. בכל מקרה אל תוותרו על הפריטים הבאים:
כדורים נגד כאב ראש, שילשולים, הורדת חום, אנטיביוטיקה (עולה מאד יקר שם ...).

  
לגבי כדורים נגד מלרייה כל אחד ומה שמרגיע אותו, אני לא לקחתי. כל מני תחבושות אלסטיות, משולשים וכדומה גם לא לקחתי .... הסיכוי שזה יקרה נמוך וגם אם קורה ניתן לקנות ....
לסיכום, כל אחד יעשה את החושבים שלו בעניין.

       

חומר דוחה יתושים  - חוק היתושים: רוב היתושים או לייתר דיוק יתושות, יעקצו את המטייל שדמו המתוק ביותר וזה בד"כ בהירי עור. לכן אם אתם כבר קונים תכשיר אז תיקנו אותו במהלך הטיול התכשירים של הארץ לא יותר טובים, בכל מקרה תעקצו אז לפחות שיעלה זול. ואם אתם קהי עור ... הפתרון הוא לטייל עם שותפים לבנים :-)

    

אלקטרוניקה

    
סוללות + מטען מהיר - אל תחסכו ותקנו את המטען הרגיל שלוקח לו 20 שעות להטעין 4 סוללות של 2000 AM ומעלה. לעיתים תצטרכו להטעין גם את הבטריות של המצלמה, גם של הנגן וגם של הרמקולים ורק עם מטען מהיר, שדרך אגב יותר קומפקטי וקל, זה אפשרי בזמן קצר.

    
נגן + מוסיקה - כל אחד ומה שהוא אוהב. במידה ואין לכם נגן ואתם בדרך לתאילנד או נפאל אז תקנו שם, בשאר היעדים הפערים לא גדולים והמבחר מוגבל אז הייתי ממליץ לקנות כאן בארץ.

    
רמקולים קטנים - רמקולים קלי משקל שאפשר לשמוע בעזרת בטריות ולקחת אתכם לטיולי יום, וליהנות כולם ממוזיקה.

    
שעון מעורר - חושב ביותר !!!! לא נעים לפספס טיסה אוטובוס רכבת

    
מפצל - לי זה היה שימושי ביותר כיוון שהיה לי מספר מכשירי חשמל ושמגיעים לאכסניה, 4 אנשים בחדר וכולם זקוקים לשקע, זה פותר כמה בעיות.

       
לדרום אמריקה

    
מסטינג+סכו"ם+מחזיק סירים - אני רכשתי ערכת סירים של DOITE  לשניים, הכולל: מחבת, סיר, קומקום, 2 מרקיות, 2 צלחות, קרש חיתך וכף גדולה במחיר של 25$ בפרו. הערכה שימושית ביותר וקלה. למי שמגיע לדרום אמריקה שווה לקנות כאן, המחיר זול בהרבה מהארץ. למקפידים בכשרות אני ממליץ לקחת את הערכה גם למזרח.

    
שק שינה עד  -5C לפחות  - שקש חיוני למי שמתכנן לטרק יותר מפעמיים. אחרת לא שווה להיסחב טיול שלם עם עוד 2-3 קילו, עדיף לשכור. אם אתם מתכננים כמה וכמה טרקים אז כדי שיהיה לכם.

    
שק דחיסה לשק"ש - מי שקונה שק"ש רציני ואיכותי אז ממילא הוא קטן וקל ולכן אין צורך בשק דחיסה. יש אפשרות לקנות במחיר מוזל בחו"ל, לדוג' בצ'ילה ניתן לקנות שק"ש קומפקטי במשקל 1.2 קילו במחיר של 90 $ . 

    
מזרון - מיועד רק למי שמתכנן טרקים. מומלץ לקנות שם. בפרו המחיר עמד על 20 שקלים. וניתן לקנות בכל העיירות מהם יוצאים לטרקים.

    
בנזיניה + חלקי חילוף + בקבוק לדלק + פילטר לסינון דלק - נראה מסובך ומורכב ... הא ? הרבה שואלים מה כדאי ? בנזיניה, כוהלייה או גזייה. אני הסתובבתי היא גזייה פשוטה (עם מצית מובנה בגזייה) ובלונים ניתן להשיג ברוב האזורים ב 5$ לבלון. היתרון שלה, שאם תקופה אתה לא מתכנן טרקים (לדוגמא בברזיל) אז מה שאתה שומר זה  רק את החלק המתקפל של הגזייה שהינו קטן וחסר משקל כמעט.

    
אוהל 3- 4 עונות - למגיעים לצ'ילה כיעד ראשון שווה לקנות שם. אוהל DIOTE  לשניים עם מרפסת עולה 70 $. בארץ זה כפול.

    
גרביים חמות - ניתן לקנות בכל מקום בחו"ל ובמדינות כמו הודו, נפאל, בוליביה ופרו המחירים ממש זולים. 

       
שקיות חימום - יצאתי עם 10 שקיות וחזרתי עם 6 (עשיתי הרבה יותר מ 4 טרקים במקומות קרים). מה שאומר שבסופו של דבר לא ממש משתמשים בזה ומוצאים דרכים אחרות להתחמם.

    
מעיל פליס  - תיקנו בארץ היעד. במיוחד אם אתם מגיעים לפרו בוליביה שם פליז מחמם עולה 25 שקלים. ואז במידה ואתם עוברים למדינות חמות יותר כגון ברזיל, תאילנד אתם לא מתבעסים לתת אותו מתנה לאיזה עני בדרך. טיילתי וטרקתי במקומות קרים מאוד עם פליז שעלה לי בבוליביה 20 ש"ח ....

    
ביגוד תחתון טרמי - טיילתי הרבה ובמקומות קרים מאוד ולא היה לא שום דבר טרמי למעט חולצה טרמית אחת לטרקים. לדעתי מיותר מכנסיים טרמיים, גרביים טרמיות, תחתונים וגופיות טרמיות... בסוף לא תרגישו שאתם מטיילים בגובה של 5000 מטר ?!. אם אתם קצרים בכסף, אין צורך בכל הדברים הללו. אתם תשרדו ואפילו תיהנו גם בלי ששווייכם בטרק יהיה 3000 שקלים (כולל תרמיל ונעליים)

    
כפפות - שוב, רצוי לקנות בטיול ברגע שצריכים במחירים זולים.
     
למזרח הרחוק

    
סדין או ציפה - אין צורך בשק"ש, ואני ... יחסית איסטניסט.
     

מסמכים ותעודות

    
כרטיס טיסה
דרכון בתוקף
רישיון נהיגה בינלאומי
ביטוח רפואי
אשרות כניסה (ויזות)
טרוול צ'ק
תעודת סטודנט בינלאומית
כרטיס אשראי בינלאומי
פנקס חיסונים
פנקס צלילות + רישיון צלילה ? במידה ואתם צוללים.

    
סרקו למחשב ושילחו לכם לחשבון המייל, ובנוסף הדפיסו אותם שיהיה בתיק הגדול את המסמכים הבאים: ביטוח רפואי, ספח המעקב אחר הטרוול צ'ק, כרטיסי טיסה, דרכון.

    

לסיכום, אני חושב שחצי  מהפריטים שנותנים ברשימות ציוד למינהם לא נחוצים. שיגיד לי משהוא שהיה במזרח, למה, למען ה', צריך כף חשמלית לשם?

בכל סימטה תוכל לרכוש כוס צ'אי או תה עלים משובח במחיר של 50 אגורות מקסימום 2 שקלים.

  

 למה צריך ערכת תיקונים?

הרי גם שיוצאים לטרק של שבוע בסופו של דבר חוזרים לעיירות שם יש כל דבר שתצטרכו. ואם נקרע לכם אחת הכתפיות של התרמיל, אז אתם חושבים שאיזולירבנד וסיכות ביטחון יעזרו?!
בקיצור, אל תסחבו עם יותר מדי דברים מיותרים, ותקחו מהבית מה שפחות במיוחד לא דברים יקרי ערך.

    

אם יש לכם שאלות, הערות או תוספות לציוד נוסף חיוני אתם מוזמנים לשלוח לי הודעה דרך כתוב לי .

כל הכתוב במאמר זה הינו על תקן המלצה בלבד !

    

 

כתבות מעניינות