טורקיה
טורקיה, כל כך קרובה אבל מרגישה כל כל כך רחוק. שעתיים טיסה ואתם בעולם אחר, חופים וכפרי נופש, הרים מושלגים, אגמים, ערים יפות עם ארכיטקטורה מרשימה לצד תרבות מעניינת וחיי לילה תוססים.
כתבות על טורקיה
סיפורי מסע על טורקיה
שירותים למטייל
טורקיה
טורקיה - בשנים האחרונות הפכה טורקיה ליעד פופולרי עבור התרמילאים הישראלים. הגורמים שהביאו לכך הם, בין היתר, הנגישות, הקרבה של טורקיה (שעתיים טיסה אל טורקיה), המחירים הזולים, הנופים המרהיבים והאנשים הנפלאים.
זהירות: כיום עקב המצב הפוליטי, יש להתעדכן מול אתר משרד החוץ לגבי אזהרות מסע לטורקיה. כיום לא נעים לישראלים לטייל בטורקיה ולכן לא מומלץ בשלב זה להגיע אליה. נקווה שבקרוב תפוג המתיחות ונחזור לשיגרה.
ערים מרכזיות בטורקיה
אנקרה - עיר הבירה של טורקיה, היא עיר מודרנית הפרושה על שטח גדול בערבה של מרכז אנטוליה רוב המבקרים פונים היישר אל ההיסאר (Hisar),
אפס (Efes) - מבין מאות הערים העתיקות והשרידים לאימפריות יוון ורומי שתראו שתגיעו אל טורקיה, אפסוס (Ephesus, ובטורקית Efes) היא העיר המפוארת והשמורה ביותר של טורקיה, ואולי במזרח התיכון כולו, מקדש דיאנה (ארטמיס) נחשב לאחד משבעת פלאי עולם, והעיר היתה ידועה בעושרה וביופייה.
בודרום - היא עיירת הנופש היפה ביותר של טורקיה שוכנת לחופי הים האגאי, בדרום, ויש בה נמל יאכטות ונמל מעבורות שמוביל מטיילים אל האי היווני קוס. בלילה, מפורסמת בודרום ברחובותיה הרועשים וההומים שלה, שבזכותם או באשמתם נשארת העיר כולה ערה עד אור הבוקר.
אנטליה - היא העיר הגדולה ביותר לחופי הים התיכון, בדרום טורקיה, ונוסף על כמה ק"מ של חופים זרועי חלוקי אבנים ולמרכז רומי עתיק, אנטליה היא גם בסיס טוב לטיולים בעיירות החוף השלוות יותר ובכמה מהערים העתיקות היפות ביותר באזור.
מרמריס - ממוקמת באיזור האיים האגאים, ממש על התיכון, היא אחת הערים העתיקות ביותר של טורקיה (בכלל בעולם) והיא נחשבת מקום מדהים לנפוש ולטייל בו. יש במרמיס יערות וגם חופים מה שהופך אותה לסוג של גן עדן ומקום ניפלא לנוח, וכמובן מעיר העתיקה של מרמריס, מאוד מומלץ!
האתרים המומלצים של טורקיה
רכס הקצ`קר - שנמצא בצפון מזרח טורקיה, הוא אחד מפנינות הנוף של רכס הרי הפונטוס, המשתפלים אל הים השחור. הרכס ופסגותיו מגיעים לגובה של כמעט 4000 מטר וטומנים בחובם נופים שונים ומגוונים ובעיקר יפהפיים. הנופים
המרשימים, קירבתו של האזור והעלות הזולה לטיול מתאימים במיוחד למי שרוצה לחוות טיול תרמילאים בכמה שבועות.
אגם ואן - (בתורכית Van Gulu ) הינו האזור פסטורלי ושלו: אגם כחול כחול מוקף בהרים גבוהים (2000 - 4000 מ`), חומים וצחיחים. שתי ערים מרכזיות נמצאות משני צדי האגם, במזרח-ואן, העיר הגדולה יותר ובמערב העיר טטואן.
קהילת חרן (Harran) - בדרום מזרח אנטוליה, בשטח כורדי בעיקרו, נמצאת קהילת חרן (Harran), אחת הקהילות העתיקות ביותר בכדור הארץ שמיושבות באופן רציף, אשר אברהם היה אחד מתושביה הראשונים. הגבעות שמסביב לעיירה מוקפות בחומות מטות לנפול, ועל פסגות הגבעות ניצבים מבנים הרוסים.אין בחרן מלונות, לכן רוב המבקרים מתמקמים באורפה- עיר מקסימה בעלת אווירה מיוחדת במינה, הידועה בתור מקום הולדתו של אברהם אבינו ומהווה מקום עליה לרגל למוסלמים רבים.
כמעט בסוכנות תיירות שיש באיזור טורקיה (וכמעט על כל כריכות מדריכי הטיולים) ניתן לראות את התמונות המפורסמות של פסלי הר נמרוט. מדובר במקדש קבורה שבנה המלך אנטיוכוס הראשון, שחי במאה הראשונה לפנה"ס, בגובה 2,150 מטר מעל פני הים.
קפדוקיה (Cappadocia) - אתר מפורסם ויפיפה של טורקיה נוסף, אשר לא כדאי לפספס, הינו קפדוקיה Cappadocia. שני הרי געש שהיו פעילים בעבר, פלטו כמות אדירה של אפר ולבה לאזור, המסלע הרך יחסית עוצב במשך שנים ע"י המים, וכך נוצרו צורות הסלע המיוחדות לאזור.
מתי להגיע אל טורקיה?
האביב (אפריל עד יוני) והסתיו (ספטמבר עד נובמבר) הן התקופות הטובות ביותר לנסיעה אל טורקיה. בשיא הקיץ, אתרי הנופש לאורך החופים לוהטים ממש. מסוף אוקטובר ועד תחילת אפריל, החופים ריקים כמעט מאדם. ממאי עד אוקטובר לא יורדים גשמים רבים, פרט לחופי הים התיכון, אבל מאמצע יוני נוחתת מכה חדשה על אזורים מסוימים: יתושים. במזרח טורקיה כדאי לבקר רק מסוף יוני ועד ספטמבר, משום שהשלג עלול להביא לסגירת כבישים ומעברי הרים בחודשי החורף הקרים.
דרכי הגעה אל טורקיה
ניתן להגיע אל טורקיה בטיסה, בשיט ובנסיעה ברכבת או באוטובוס, דרך הגבול עם שבע מדינות. נמלי תעופה בינלאומיים יש באיסטנבול בצפון טורקיה, באנקרה בירת טורקיה, באיזמיר ובכמה מאתרי הנופש שלחוף הים התיכון.
ויזות ואשרות לטורקיה
אזרחי ישראל, כמו רוב אזרחי האיחוד האירופי, זקוקים רק לדרכון תקף כדי לשהות ברחבי טורקיה עד שלושה חודשים.
תחבורה בטורקיה
מגוון רכבים לחופשה שלכם במחירים אטרקטיביים.השכרת רכב בטורקיה
טיסות הפנים של טורקיש איירליינס מקשרות בין כל הערים הגדולות. אוטובוסים יוצאים לכל מקום בטורקיה בתכיפות, בזול ובדרך-כלל גם בנוחות רבה. לרכבות קשה להתחרות באוטובוסים למרחקים ארוכים, המהירים והנוחים הרבה יותר, אך קרונות השינה ברכבות בין איסטנבול לבין איזמיר ואנקרה מומלצים. אם אתם נוסעים במכונית ברחבי טורקיה, תגלו שהמוסכים זמינים וזולים מאוד - רק הנהגים המטורפים על הכבישים עלולים לגרום בעיות. כדאי מאוד להימנע מנסיעה בערי טורקיה, כיוון שהתנועה צפופה מאוד ובלתי אפשרי למצוא חנייה. דולמושים פרטיים, כלומר מוניות שירות, נוחים לנסיעה למרחקים קצרים. השימוש במעבורות הרכב עשוי לחסוך לכם ימים רבים של נסיעה, תוך התענגות על חופי טורקיה.
אזהרות
אם בכוונתכם לטייל באזורים המזרחיים או הדרום-מזרחיים של טורקיה, הקפידו לדבוק לדרכים הראשיות, וכדאי גם לבדוק, טרם הנסיעה, מה המצב הפוליטי באזור, והאם יש אזהרות של משרד החוץ מפני טיול באזורים אלו. כמו כן, המתח בין טורקיה לבין עיראק הופך את אזור הגבול בין השתיים למעט בעייתי. פרט לכך, מרבית האזורים ברחבי טורקיה בטוחים למדי.
נשים רבות מתלוננות על הטרדות מילוליות וגופניות במהלך טיולן בטורקיה, כך שבמזרח המדינה כדאי שלא ללכת בצורה חשופה מידי.
מידע שימושי על טורקיה
בריאות: שיתוק ילדים, צפדת, דיפתריה, טיפוס, צהבת מסוג A ו- B, כלבת ושחפת - כל אלה עדיין קיימים בטורקיה, וכדאי לשקול חיסונים מתאימים. למטיילים המגיעים לאזורים הלחים של טורקיה (חוף הים התיכון ממזרח למרסין והאזורים המושקים בדרום-מזרח אנאטוליה, באזור שאנליורפה - Şanliurfa) מומלץ להצטייד גם בתרופות נגד מלריה. יצויין גם כי אלפי אנשים נהרגים בטורקיה מדי שנה בתאונות דרכים.
קצת נתונים כללים על טורקיה
שעון: כמו בארץ
מטבע: לירה טורקית
שפה רשמית: טורקית