מרמריס - בנקודת החיבור שבין הים האגאי לים התיכון שוכנת מרמריס, אחת הערים העתיקות בעולם. מרמריס היא גן עדן תיירותי, עם חופים נהדרים מצד אחד ויערות אורן מהצד השני, כשבתווך שוכנת העיר העתיקה (מרמריס העתיקה), על שפע אתריה ההיסטוריים.

       

כאן פועלת אחת המרינות המפותחות בתורכיה, ממנה ניתן להפליג לאורך החופים המקומיים או להמשיך עד לאי רודוס. חיי הלילה של מרמריס תוססים במיוחד ואפשר לומר שהעיר אינה נרדמת לעולם, ומציעה בילויים מכל סוג, לכל אופי וגיל - החל מבתי קפה וברים, דרך מועדוני ריקודי בטן, הופעות וערבי בידור, וכלה בדיסקוטקים הומים ורועשים. ברחבי מרמריס אפשר למצוא בתי קפה, מסעדות, ברים ודיסקוטקים רבים.

    

 

מרמריס - אתרים מומלצים

מרבית מוקדי העניין לתייר הממוצע נמצאים מזרחית ל-Ulusal Egemenlik Bulvari שחוצה את מרמריס לשניים, זהו אזור של רחובות צרים וצפופים שבו ניתן למצוא את השוק המקומי שהפך לתיירותי ביותר במרוצת השנים בהן מרמריס הפכה את מרמריס לעיר תיירות. מרכזה של מרמריס נמצא סביב המצודה, הבאזאר והמרינה, הנמצאים כולם בסמיכות זה לזה.

     

המצודה העתיקה של מרמריס היא המבנה ההיסטורי החשוב ביותר באיזור מרמריס. היא נבנתה בשנת 1522 על ידי העותומאנים אך נפגעה במהלך מלחמת העולם הראשונה. במהלך השנים המצודה שופצה וכיום היא משמשת כמוזיאון היסטורי. הנוף היפה הנשקף מהמצודה הוא העניין העיקרי שאפשר למצוא בביקור בה.

        
כדאי לצאת ממרמריס ברכב או בהפלגה ולבקר בחצאי האיים הסמוכים: איצ`מלר היא רצועת חוף מקסימה הנמצאת במרחק כ-8 ק"מ דרומית למרמריס העיר, גם פה תמצאו חוף יפה זרוע שמשיות, מסעדות תיירים למכביר, בארים ובתי קפה, בדומה למרמריס.
  
אקייאקה נמצאת במרחק של כ-20 ק"מ מצפון למרמריס, על הכביש הראשי, זהו כפר קטן בעל מראה ציורי- חוף ים יפהפה הנמתח מסביב למפרץ ים כחול. בקצהו האחד של החוף יער עבות הנראה כיער טרופי לכל דבר.
  
מאחורי החוף והכפר מתנשאת שרשרת הרים מרשימה המשמשת כרקע עוצר נשימה לבתי הכפר. חצי האי דאטצ`ה נמצא כ-75 ק"מ מערבית למרמריס, משמש כקו גבול טבעי בין הים האגאי לים התיכון ומהווה אלטרנטיבה שקטה להמולת התיירות שבבודרום ובמרמריס. 
         
חצי האי מורכב מתלולית ומיצר שיוצרים שני מפרצים וביניהם עיירה בת רחוב בודד. סלימייה ואורהנייה נמצאים על חצי האי מדרום מערב. סלימייה הוא כפר דייגים קטנטן ונחמד.
       
בסביבה ניתן למצוא גם אתרים ארכיאולוגיים כמו שרידיהן של שלוש טירות עתיקות של העיר ההיסטורית הידאס. וכן את החוף קיזקומו שבאורהנייה, בו רצועת קרקעית ים מוגבהת (באופן טבעי) הנמתחת מקו החוף אל תוך מי הים מאפשרת למתרחצים להלך על פני המים ולהגיע בהליכה למרחק גדול מקו החוף. 
        
שני מקומות נוספים ששווה לעצור בהם הם גוקובה והכפר טורונס. האחרון הוא כפר שידוע בדבש תוצרת בית המיוצר במקום והתה המסורתי.
את הקניות כדאי לעשות ברחובות המקבילים לחוף הים, קמאל אלגין ושדרות קנאן אוורן, השופעים חנויות וסוחרים מכל הסוגים. אפשרות אחרת לשופינג כאן באיזור תוכלו למצוא באחד מהשווקים המתקיימים באיזור מרמריס, בימים מתחלפים.
  


מרמריס בלילה

כדאי להלך על הרחובות המקבילים לחוף הים- הללו שופעי חנויות ובתי עסק רוחשי פעילות, הפעילים עד השעות הקטנות של הלילה. ומרחובות אלו ניתן תמיד לפנות דרומה לכיוון הים, באחת הפניות, ולהלך על רצועת החוף מלאת הברים והפאבים.

   

   

מרמריס הגעה

למרמריס ניתן להגיע בטיסה, ברכבות ובאוטובוסים ממדינות אירופה השכנות, ובמעבורות מיוון ומאיטליה

 

מתי להגיע על מרמריס?

העונות הטובות ביותר לביקור במרמריס הן האביב והסתיו. הקיץ עמוס במיוחד בנופשים, ובחורף קר מכדי ליהנות מהחופים .כל חודש מאי נערך מפגש בין בעלי יאכטות וסקיפרים בעיירה ומומלץ לבקר בתקופה זו בעיירה ולזכות בחוויה יוצאת דופן זו.

  

 

תחבורה של מרמריס

על מרמריס כדאי להגיע ממקום למקום בדולמושים (המיניבוסים המקומיים), או במוניות, אף שאלה מעט יקרות יותר. אפשרות נוספת היא לשכור רכב . ישנם מספר רב של סוכנויות וניתן להשיג רכבים מכל הסוגים והגדלים ואף  אופני הרים למי שמעוניין . ניתן אף לשכור נהג ומדריך בתשלום נוסף .ניתן לצאת לטיולי ג`יפים לכפרים ולחופים אשר מסביב על מרמריס. אופציה נוספת היא הפלגה למפרצונים, לחופים ולאתרי העתיקות המבודדים הפזורים לאורך חצאי האיים שממערב. בחודשי הקיץ, ישנן מעבורות לאי היווני רודוס, כך שניתן לשלב ביקור בו במהלך החופשה במרמריס.

 

כתבות על טורקיה

סיפורי מסע על טורקיה